понеделник, април 22, 2024

Фирма от Шумен дава заплата до 9000 лева

Date:

Сподели новината.

Заплата от 3500 до 4 5000 евро предлага шуменска фирма, която набира международни шофьори в Пазарджик. Това прави между 7 000 и 9 000 лева. Дестинациите по които ще пътуват тираджиите са в Централна Европа – Германия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Австрия. От кандидатите се изисква да имат свидетелство за управление категория С+Е и опит в оформяне на документи за международен транспорт (CMR), както и карта за дигитален тахограф.

Месечното възнаграждение се формира по бонусна система на база пропътувани километри. Не липсва и т. нар клас – шофьорите ще получават допълнително по 30 евро месечно за всяка година стаж зад волана.

Над 15 фирми от София и Пловдив набират международни шофьори от пазара на труда в Пазарджик. Недостигът на кадри съвсем естествено води и до атрактивни възнаграждения, за да могат да се привлекат мераклии. Мнозина от шофьорите признават, че това е трудна професия, която практикуват най-вече заради високите заплати.

Придобиването на категория С още в гимназията бе един от постигнатите резултати миналата година в кампанията “ДА! На българската икономика” на в. “Стандарт” и КРИБ. Учениците ще покриват изпитите в 12 клас и ще получават книжката си на 21 години, като до навършване на възрастта за управление на тежки камиони имат време да покрият международните стандарти. Промяната ще помогне до няколко години да започне решаване на проблема с кадрите в транспорта.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

Банките в България с нова вълна на повишение на таксите

Банките в България отново повишават таксите по своите услуги,...