неделя, юли 21, 2024

Феномен от Велинград с нов световен рекорд

Date:

Сподели новината.

Блестящото представяне на Петър Мицин на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Белград продължава. Българинът спечели третата си титла от този шампионат и го направи със световен рекорд за юноши – 3:44.31 минути. Така за първи път България има световен рекордьор в плуването. Това е също и покрит норматив “А” за Олимпийските игри в Париж догодина, национален рекорд за юноши и за мъже. Той има норматив и на 800 м св. стил.

 

 

 

Предишният световен рекорд при юношите беше на австралиеца Мак Хортън (3:44.60 мин) от 2014 г. Постижението на възпитаника на Николай Вакареев е също нов европейски рекорд за юноши и нов рекорд на европейските шампионати.

 

 

Сребърния медал на 400 м свободен стил в Белград заслужи италианеца Алесандро Рагаини с 3:48.42 мин, а за бронзовото отличие се пребори румънецът Влад-Стефан Станчу с 3:50.21 мин.

 

 

Това беше трети златен медал за 17-годишния талант от Велинград на еврошампионата в Белград. Той спечели титлата на 200 м свободен стил с нови национални рекорди за мъже и юноши от 1:46.50 мин, покрит норматив “Б” за Игрите в Париж. На 800 м свободен стил също се наложи с рекорди на България при мъжете и юношите, покрит норматив “А” и рекорд на европейските шампионати – 7:47.45 мин.

предишна статия
Следваща статия

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...