сряда, април 17, 2024

Фандъкова: Плочите по Графа са сложени, за да се минава

Date:

Сподели новината.

Влязохме в сезон, който не позволява да се работи, отбелязва кметът на София

Улица „Граф Игнатиев“ – хубаво е, но не е готово. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

„Има участъци, по които плочите не са монтирани, а само подредени, за да може да се минава. Влязохме в сезон, който не позволява да се работи“,пояснявана страницата си във Фейсбук Фандъкова, цитирайки свое интервю в „24 часа“.

В интервюто тя посочва, че „безспорно завършените участъци показват каква ще е цялостната визия на ул. „Граф Игнатиев“, но има още много работа по площадите, градината пред „Св. Седмочисленици“ и част от тротоарите“:

„Беше важно да махнем оградите, въпреки че обектът не е завършен. Затова много хора остават с впечатлението, че дейностите са приключили, но не е така“.  

Фандъкова призовава за „още малко търпение“.

Кметът коментира и появилите се предположения, че с подмяната на материалите за новите релси изпълнителят „Джи Пи груп“ пести средства:

„Замерванията на трамвайното движение показаха, че са постигнати заложените в изискванията нива и има чувствително намаление на шума и вибрациите. Плащаме само за вложени материали и спекулациите, че със смяната на един от материалите за релсовия път се спестяват средства на изпълнителя, са лъжа“.

Без да уточнява кога ще приключи ремонтът на Графа, Йорданка Фандъкова изброява следващите „големи проекти“, които ще бъдат реализирани в София през 2019-а. Планират се реконструкции на 15 булеварда, за ремонт на квартални улици ще бъдат вложени 38 млн. лв.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ВАС прекрати делото, заведено от Мая Манолова срещу демонтажа на паметника на Съветската армия

Върховният административен съд обезсили разпореждане на Административен съд София-град,...

Вандали изпотрошиха над 60 спирки в София, а щетите са за над 60 хил. лв.

Все повече спирки в София стават обект на вандалски...

Кола се заби в стълб на метри от автобусна спирка в София (СНИМКИ)

Кола се заби в стълб близо до автобусна спирка...