Фандъкова: Плочите по Графа са сложени, за да се минава

0
511
Grafa
Сподели новината.

Влязохме в сезон, който не позволява да се работи, отбелязва кметът на София

Улица „Граф Игнатиев“ – хубаво е, но не е готово. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

„Има участъци, по които плочите не са монтирани, а само подредени, за да може да се минава. Влязохме в сезон, който не позволява да се работи“,пояснявана страницата си във Фейсбук Фандъкова, цитирайки свое интервю в „24 часа“.

В интервюто тя посочва, че „безспорно завършените участъци показват каква ще е цялостната визия на ул. „Граф Игнатиев“, но има още много работа по площадите, градината пред „Св. Седмочисленици“ и част от тротоарите“:

„Беше важно да махнем оградите, въпреки че обектът не е завършен. Затова много хора остават с впечатлението, че дейностите са приключили, но не е така“.  

Фандъкова призовава за „още малко търпение“.

Кметът коментира и появилите се предположения, че с подмяната на материалите за новите релси изпълнителят „Джи Пи груп“ пести средства:

„Замерванията на трамвайното движение показаха, че са постигнати заложените в изискванията нива и има чувствително намаление на шума и вибрациите. Плащаме само за вложени материали и спекулациите, че със смяната на един от материалите за релсовия път се спестяват средства на изпълнителя, са лъжа“.

Без да уточнява кога ще приключи ремонтът на Графа, Йорданка Фандъкова изброява следващите „големи проекти“, които ще бъдат реализирани в София през 2019-а. Планират се реконструкции на 15 булеварда, за ремонт на квартални улици ще бъдат вложени 38 млн. лв.