Ето кои дипломи за висше дават най-високи заплати у нас! (Топ 50)

0
179
1530645245 pari1
Сподели новината.

4527 лева – толкова е средният месечен облагаем доход на завършилите „Информатика и компютърни науки“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това показват данните от новото 10-о поред издание на Рейтинга на висшите училища в България, което бе представено в Министерството на образованието и науката. Информацията е в интернет базираната платформа https://rsvu.mon.bg.

В топ 5 на най-високите заплати според дипломата влизат и „Информатика и компютърни науки“ в Нов български университет – 3630 лева, „Математика“ в Софийския университет – 3515 лева, „Администрация и управление“ в Американския университет в Благоевград – 3390 лева. и „Комуникационна и компютърна техника“ в Технически унвевирситет – София – 3174 лева.

Рейтинговата система сравнява представянето на 52 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда. Вижте кои са 50-те направления в българските университети, дипломите от които дават най-големи заплати.

1 1

2