Home БГ.новини Ето до кога бургаските ученици ще се учат дистанционно

Ето до кога бургаските ученици ще се учат дистанционно

0
53
distancionno obuchenie online
Сподели новината.

Учениците от 6 до 12 клас продължават в онлайн форма на обучение до 30-ти ноември включително, реши Областният щаб за борба с коронавирус в Бургас, след анализиране на данните за заболеваемост и като взе предвид мнението на здравните и образователни експерти, съобщиха от щаба.

До решението се стигнало след като станало ясно, че една четвърт от болните в Бургаско –  1060 души  – са учители и ученици. Три са смъртните случаи на учители от областта. В щаба са отчели, че област Бургас е подготвена технически за провеждане и продължаване на онлайн обучението.

По данни на здравните експерти мерките, въведени в област Бургас, включително онлайн форма на обучение, са довели до задържане нивата на заболеваемост, но на този етап спад не се отчита.

Извън това решение остават учениците от 1 до 5 клас включително. За тази възрастова група се запазва възможността директорите по места да решават как ще учат според конкретната ситуация в училището. Този подход цели да запази възможността на родителите да работят, защото по закон децата до 5 клас не могат да остават сами вкъщи без придружител, коментират от щаба.

За засилен контрол над всички школи и НПО, които продължават присъствено да провеждат занимания с ученици и деца, се обединиха от щаба. Проверките ще започнат веднага със съдействието на полицията, заради зачестили сигнали за нарушения.