Сподели новината.

9-метрова елха ще грейне в Шумен за коледно-новогодишните празници. Елхата ще бъде поставена в пространството през ДКТ „Васил Друмев“. Тя ще засияе с бяла и червена светлина на 11 декември, когато от 17,00 часа млади и големи шуменци ще посрещнат в града Дядо Коледа.

Новата светлинна елха ще замени естествената, която досега се украсяваше за празниците и която също бе пред театъра. Ново място ще има изкуствената елха, която грейваше пред общината. Тази година тя ще краси градинката пред зала „Арена Шумен“.

Традиционно пред театъра ще бъде поставен и детския празничен кът. Фигурите, които светят в него – Дядо Коледа, еленчета с шейна и др. ще бъдат обновени.

През празничния декември от община Шумен са организирали голям брой концерти, спектакли и изложби. По традиция гражданите и гостите на града могат да посрещнат Нова година на площада пред кметството. За всеки ще има червено вино и баница, а след 22,00 часа за доброто настроение на празнуващите ще се грижи пловдивският оркестър „Орфей“ с главен художествен ръководител Георги Янев.