Експерти: Олигархията си има имена! ГЕРБ доведоха политическа нестабилност, а ПП-ДБ показаха, че са готови да формират кабинет, дори да е трудно

0
34
655 402 bojko borisov
Сподели новината.

Експерти направиха интересни коментари по актуални теми у нас. Основни теми в предизборната кампания са инфлацията и корупцията. Има твърде много разкрития с обективни факти, затова има силно връщане към темата за корупцията. Това заяви Ружа Смилова, преподавател по политически науки в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в ефира на Нова телевизия.

„Основният въпрос е дали ще ходим два пъти на избори или само веднъж. Мантрата за 121 депутати е нереализируема. Заплахата, че е невъзможно да се състави кабинет, може да ни докара до избори 2 в 1”, смята политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Когато имаш толкова корумпирана страна като България, отдавна секторите са разпределени. Всички знаят кой е големият в сиренето, кашкавала. Олигархията си има имена, секторите са изкупени. Как няма у нас да е по-голяма инфлацията, като един човек определя цените? Ще струват нещата толкова, колкото един човек или една група фирми искат да струват”, категоричен е пиар експертът Арман Бабикян.

„На хората им омръзна, едни и същи теми се въртят. Имаме служебен кабинет от няколко месеца, само гледат, но нищо не правят. В кръга на шегата, като гледам Мая Манолова е влязла, значи тя ще е премиер”, коментира Емил Димитров – Ревизоро.

„Имахме готова коалиция – кръстиха я някои Хартиената коалиция. Няма да се изненадам, ако спечели ГЕРБ и такава коалиция се финализира. Другият вариант – ПП-ДБ са показали, че са готови да формират кабинет, дори да е трудно. Мисля, че ще направят втори опит, вече са го правили веднъж, като новият момент ще е евентуално включване на ГЕРБ”, допълни Смилова.

„Вариант с американски натиск да се състави правителство е абсурден. САЩ никога не биха прекрачили границата по този начин. Ако ПП-ДБ спечелят, 100% отиваме на нови избори 2 в 1”, категоричен е Шкварек.

„ГЕРБ поискаха вот на недоверие и доведоха до тази политическа нестабилност, без ясна представа какво правим след това. Когато смъкваш кабинет, трябва да си готов с алтернатива”, смята Смилова, пише novini.bg.

Шкварек не се съгласи с нея: „Отговорността за смъкването на това правителство носи самото правителство. Това е абсурдна теза.”

Ревизоро пък отсече: „Трудно ми е да обсъждам розови сънища. Това да обвиняваме ГЕРБ, че са виновни за всичко, при положение, че не управляват от две години, ми е абсурдно. Не може пък да се явяваш на осем избори – както Бойко Борисов, и да кажеш, че не ти е интересно. Имам чувството, че най-големите ще се прегърнат накрая.”

--------------------------