Сподели новината.

Родители могат да наблюдават какво се преподава на децата им, без да присъстват в клас. Това е най-новият метод за обучение в пловдивското ОУ „Кочо Честименски“. Директорката Златка Алдженаби презентира на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и на шефката на РИО Иванка Киркова иноватитивния урок.

Екипът на училището го нарича „Новото предизвикателство“. Проектът е пилотен за 3 класа – от 2-ри до 4-ти. В учебното заведение работят общо 6 дисплея, които „изнасят класната стая навън.

„На три от екраните се наблюдават всички инициативи на училището, спечелени проекти, събития. На другите три родителите могат по всяко време да наблюдават децата си и работата на преподавателя“, обясни Алдженаби. Според Стаменов тази иновация ще бъде от полза на много семейства, които имат съмнения за това какво всъщност се случва с детето им в клас. Той присъства на урок, в който децата показаха умения за работа с екран с дисплей, който реагира на докосване.

В ОУ „Кочо Честеменски“ се обучават 504 деца от 6 до 13-годишна възраст и е сред най-бързо развиващите се училища в район „Централен“.

Реклама

Източник и снимка: „24 часа“