Една програма разтърси Белгия! Защо?

0
61
768x432 9 2
epa08353452 A dog drink from river Meuse on a sunny day in Namur, Belgium, 09 April 2020. In order to contain the spread of coronavirus, Belgium is implementing confinement guidelines for the public which is scheduled to be in place until 19 April 2020. Only supermarkets and essential trade will remain open. EPA/OLIVIER HOSLET
Сподели новината.

Движението F.I.R.E е хит във фламандска БелгияТо позволява на младите хора на 30 и дори 20-годишни да се пенсионират и да живеят живота, който искат. Движението набира сили след социалните факти от постковидния свят, коментира le monde. Една нова програми поразява фламандска Белгия. Общественият канал VRT предизвиква противоречия, като излъчва F.I.R.E – съкращението за финансова независимост, пенсиониране рано или финансова независимост, ранно пенсиониране. Обобщено на холандски, това дава Vroeg op pensioen (Бързо пенсиониране). Седем млади свидетели обясняват желанието си да не работят. И да направят всичко, за да се пенсионира възможно най-скоро. В добро здраве и с пълни джобове, разбира се. F.I.R.E, вдъхновен от авторите Вики Робин и Джо Домингес, които публикуваха Вашите пари или вашия живот (Your money or your life, 2008), е движение, което се разпространява от Съединените щати и вече има няколко хиляди последователи в Белгия .

Един от принципите му е, че е възможно да се пенсионирате веднага щом натрупате двадесет и пет пъти размера на годишните си разходи. Това е модерна идея за преосмисляне на традиционния начин на живот и изграждане на богатство. Движението придоби популярност сред младите възрастни, които са се отклонили от идеята да работят и спестяват в продължение на десетилетия, преди да се насладят на плодовете на своя труд. Последователите на F.I.R.E. работят усилено, за да натрупат достатъчно богатство в ранна възраст, за да могат да се пенсионират, докато са още млади.

В контекста на F.I.R.E, ранното пенсиониране е много подобно на това, което представлява напускане на ежедневната работа, докато сте млад или на средна възраст, за да прекарате остатъка от дните си в преследване на интереси, които не са водени основно от доходите, които носи на индивида. За много F.I.R.E. Хора, фазата на „пенсиониране“ не е краят на всички спечелени доходи, а по-скоро краят на необходимостта да работите, за да можете да се издържате. Много F.I.R.E. последователите се „пенсионират“ ,за да прекарват дните си, правейки неща, които обичат, и се научат да монетизират от тях, за да печелят допълнителен доход, който не им е необходим, за да се издържат.

--------------------------