Сподели новината.

Кмет показа завидни знания от малкия екран. Йордан Байчев, който е градоначалник на Долна Оряховица, става победител 11 пъти в телевизионната игра “Последният печели” по БНТ. Кметът е единственият, който успява да изравни досегашния рекорд на великотърновеца Николай Колев в надпреварата, преди да отпадне от предаването.

За участието си Байчев решава да се запише съвсем импулсивно. През есента той гледа няколко епизода и веднага усеща, че това е неговото предаване. Йордан попълва и изпраща анкетната карта и не след дълго получава обаждане, че е одобрен и избран да участва. Кметът пояснява, че винаги е обичал такъв тип игри с въпроси и отговори, изискващи познания. Още преди да се появи в телевизионното студио, той бил убеден, че ще се справи добре.

Богатата си обща култура Байчев дължи на различни неща. В живота си той се е срещал с много хора и е живял по различен начин. В началото обаче поставя добрите си учители. Не скрива и голямата си гордост, че е възпитаник на Априловската гимназия в Габрово, която допълнително му дава възрожденския дух на любознателност към света. Важна роля изиграват и преподавателите му в университета.

Съгражданите на Байчев и неговите близки са изключително горди с неговия успех и той го усеща всеки един ден. Това го прави щастлив и до голяма степен допълнително му помага в мисията, която си е поставил – да създаде една сплотена общност в своя град. Той е щастлив, че с това си представяне на телевизионния екран е прославил Долна Оряховица и е зарадвал съгражданите си, показвайки им, че имат един достоен за уважение избраник. Работата си като кмет приема като мисия.

Байчев е убеден, че дължи доброто си представяне в състезанието на знанията, комбинативния си ум и на дозата късмет. Цялата обстановка и позитивността на играта му дали увереността и спокойствието да се чувства точно на мястото си. Основна роля за това изиграл и водещият Орлин Горанов, който винаги успявал да предразположи участниците по най-добрия начин. “За мен Орлин Горанов е една от звездите в България, за която никога не съм чул лоша дума. Много го уважавам като човек и артист, а сега го опознах и като една наистина впечатляващо ерудирана личност. Той е много харизматичен и винаги се държеше безпристрастно, което също е признак на висок интелект и професионализъм”, разказва Байчев и допълва, че разговаряйки с него зад кулисите, го е видял като земен, приятен и стилен човек.