сряда, април 17, 2024

Дядо от Пловдив плати 3 бона за “златни” съдове за готвене и прибори

Date:

Сподели новината.

Полицаи издирват трима души, измамили възрастен пловдивчанин, като му отмъкнали 3000 лева за домакински уреди.

Преди обяд вчера дядото бил заговорен на улицата от непознати мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да са се замисли, пенсионерът поканил непознатите в дома си. Те го заблудили, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От пловдивската полиция отново апелираха към гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Съветват се близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ти да видиш! Катастрофиралата с 2,9 промила фолкърка Дебора: Не съм пила! Не видях колата пред мен

Фолк певицата Дебора катастрофира на столичния бул. „Черни връх“....

Осъдиха княгиня Калина

Съдът в Самоков осъди условно на 8 месеца лишаване...

Шофьор на камион с канабис за 1,7 млн. лв. остава в ареста

48-годишният Станко Станков, който е шофирал камион с укрит...