Дядо от Пловдив плати 3 бона за “златни” съдове за готвене и прибори

0
147
pari
Сподели новината.

Полицаи издирват трима души, измамили възрастен пловдивчанин, като му отмъкнали 3000 лева за домакински уреди.

Преди обяд вчера дядото бил заговорен на улицата от непознати мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да са се замисли, пенсионерът поканил непознатите в дома си. Те го заблудили, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От пловдивската полиция отново апелираха към гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Съветват се близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

--------------------------