Дрогиран психопат подлуди полицията в Силистра

0
347
2111116811
Сподели новината.

Мъж на 28 години е задържан за срок до 24 часа, след като опитал да избегне полицейска проверка и катастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“, който шофирал без книжка и под въздействие на алкохол и дрога.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Мъжът е засечен от екип на група „Охрана на обществения ред“ при Районното управление в Силистра на 14 август в града.

Той не се подчинил на подадения знак за спиране със стоп-палка, а ускорил и минути по-късно загубил управлението, удряйки се последователно в два паркирани автомобила.

 

При проверката, извършена от полицейски екип, е установено, че не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, а с технически средства е отчетено, че шофира под въздействие на амфетамин и с 1,71 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Други двама души, шофирали в нетрезво състояние, са установени от контролните органи през почивните дни. На 13 август в село Ситово е засечен 33-годишен да управлява мотопед с 0,54 промила алкохолно съдържание, а алкохолната проба на 49-годишен мъж с лек автомобил „Рено“ е отчела един промил при проверка, извършена на 14 август в Силистра.

Засиленият контрол за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, продължава.

БЛИЦ припомня, че на 5 юли бившият футболист с редица криминални регистрации Георги Семерджиев уби двама души след шофиране с превишена скорост и под въздействието на наркотични вещества в столицата. По-късно стана ясно, че той е управлявал мощното си возило без да има шофьорска книжка.

Към момента той все още е задържан, а по случая се води разследване. Има сериозни съмнения, че над него е имало полицейски чадър.

--------------------------