Сподели новината.

В Обединено училище “ Христо Ботев „в с. Росен учениците от клуб по интереси ,,Да съхраним традициите и обичаите на българския народ“ и клуб ,,Фолклорни танци“ реализираха своя представителна изява, като отбелязаха традицията по честване на фолклорния празник Баба Марта. С това те показаха за пореден път, че спазването на обичаите осмисля съхраняването на нашите родови корени. Те са ярък израз на това кои и какви сме всъщност, от каква дълбока древност идваме. Подкрепят нашата духовност.

Традициите показват културата на един народ, град , село или семейство. В 7.20 днес Баба Марта / библиотекарката от местното читалище/ посрещна децата под разцъфнали с мартеници дърво. Всички изработени от сръчните ръце на учениците ни. В училищния двор се изви кръшно българско хоро. А по стар обичай учениците закичиха развълнувани родители и хора от селото с ръчно изработените мартенички . Ръководството на училището благодари на всички педагогически специалисти и прекрасните ни ученици за тази инициатива.

 

Важен факт е, че училището  е спечелило и наградата на Единбургския херцог – наравно с две бургаски училища: ,,Коджакафалията“ и гимназията по информативни технологии. Това  е поредното признание за едно малко, но будно селско училище.

Предишна статияОтделя ли се Обзор от Несебър? Над 60% избирателна активност на референдума , ще е валиден
Следваща статияТрус разлюля Русе