ДНК на задържания и по двете кирки, забити в коли на бежанци от Украйна в Бургас

0
84
policia bgnes
Сподели новината.

ДНК на задържания днес в Бургас Марин Р. са открити и по двете кирки, забити в автомобили на бежанци от Украйна, съобщава „24 часа“, позовавайки се на свои източници. 38-годишният мъж бе арестуван зрелищно в центъра на града тази сутрин, в района на блок Варадар 1 в жк.“Братя Миладинови“.

Става дума за два случая от 4 и 12 май.

На 12-ти автомобил БМВ, паркиран на ул.“Карлово“ 25 в к-с „Лазур“, осъмва със забита кирка в предния капак. Автомобилът бил ползван от 32-годишен украинец. Седмица по-рано – на 4 май, е забита кирка в предния капак на джип „Хюндай Туксон“ с украинска регистрация, паркиран на ул.“Слънчеви хълмове“ в жк „Меден рудник“. Колата се ползвала от 33-годишна бежанка от Украйна с 4-годишно дете, настанена в общинско жилище. За разлика от атаката по 20-годшното БМВ-то, на което няма нанесени сериозни материални щети, кирката, продупчила хюндая, унищожила и двигателя.

Срещу Марин Р. все още няма повдигнато обвинение, установи репортерска проверка. Очаква се утре, след изтичане на 24-часовото му полицейско задържане, арестът да бъде удължен с постановление на прокуратурата. Не е изключено двата случая да бъдат обединени в едно дело, допускат запознати.

Интересна подробност е, че Марин бил женен за украинка, която от години живеела в България и двамата имали две деца, разказаха осведомени. Бургазлията обаче бил заклет русофил и явно му дошло в повече говоренето срещу Путин, допускат запознати.

38-годишният мъж е криминално проявен, съден за грабеж преди десетина години.

Отмъщението с кирки, което бе особено актуално до преди 5-6 годни, е бургаски патент, припомнят запознати. То се прилага за първи път на 20 ноември 2008 г., когато със седем чисто нови кирки е надупчено луксозно ауди, собственост на тогавашния бос на имотната мафия в Бургас Здравко Донев-Капона.

--------------------------