Сподели новината.

Дейвид Бекъм е финансирал модната марка на съпругата си Виктория с 23 милиона британски паунда, за да я спаси от фалит, съобщава в. „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.

Новината идва на фона на съобщенията, че модният бизнес на бившата певица от „Спайс гърлс“, която от години се изявява като дизайнер, е затънал в дългове и е отчела загуби за над 10 милиона паунда за 2017 година.

Дрехите на Виктория Бекъм са популярни сред звезди като херцогинята на Съсекс Мегън Маркъл, Кендал Дженър и певицата Лейди Гага. Въпреки звездната подкрепа обаче компанията отчита загуби четири поредни години от 2008 година насам. Лошите резултати са в следствие на разходите за „дизайна, маркетинга и продажбите“, съобщи говорител на модната компания на Бекъм. Миналата година дизайнерката се наложи да съкрати част от персонала си и да увеличи разходите за реклама, което доведе до леко повишаване на продажбите през април.

За разлика от съпругата си Дейвид Бекъм, който е част от управителния съвет на компанията „Ди Би венчърс“, е отчел печалба за миналата година в размер на 23,2 милиона паунда и е получил дивиденти за близо 19 милиона паунда.