Home БГ.новини Ден първи на НС – без избран председател, в параграф 22 и...

Ден първи на НС – без избран председател, в параграф 22 и утре по-мъдри

0
323
768x432 16
Сподели новината.

Преди да започне поредното гласуване за председател на 48-то Народно събрание от ДПС поискаха почивка.

След почивката Вежди Рашидов се притесни, че в зала не е Йордан Цонев, чиято номинация все пак ще се гласува, като той получи 34 гласа. Кристиян Вигенин бе подкрепен за председател от 28 депутати. Никола Минчев получи 73 гласа в своя подкрепа. Петър Петров от “Възраждане” събра 27 гласа като подкрепа. За Росен Желязков гласуваха 67 народни представители. И така отново не бе избран председател на 48 НС.

На балотаж отидоха Никола Минчев и Росен Желязков, но и двамата пак не събраха мнозинство.

Десислава Атанасова от ГЕРБ излезе на трибуната и обяви ситуацията като параграф 22. Тя поиска прекъсване на заседанието и то да продължи утре. Надявам се, че утрото ще е по-мъдро от вечерта, изтъкна тя.

Председателят Вежди Рашидов призова депутатите да се разберат като на кръгла маса. Народът ще ни изнесе всички както през 90-те, предупреди той. Рашидов насрочи заседанието да продължи утре в 10.00 часа.

Стефан Янев излезе на трибуната да констатира липсата на диалог. Нашата дейност днес е непродуктивна, обяви той. Янев настоя за председателски съвет.

Утре по-мъдри, пожела Рашидов, обявявайки край на първото заседание на Народното събрание. Утре той отново ще води заседанието.