Дъщерята на Мария Бъзето за убиеца: Искам да изгние в затвора този урод, там да умре в тежки мъки!

0
1551
Image 7158635 308 0
Сподели новината.

Заради болезнена ревност Николай Кънчев често пребивал гаджето си Мария Петрова и преди фаталния 10 ноември, когато жената издъхва след няколкочасов побой в апартамент в Горна Оряховица. Мъжът системно посягал с юмруци и на собствената си майка. Това разкри пред „България Днес“ Велизара, дъщеря на убитата Мария Петрова.

„Мама беше често пребивана от Николай. На няколко пъти е подавала жалба срещу него в полицията. Кой може да каже защо пак се връщаше при него. Може би го е обичала. Може и да се е страхувала. Даже аз му бяха звъняла да спре да я удря. След това ми е споделяла, че се разбират доста добре. Не мога да си изясня ситуацията“, объркана е Велизара. Скандалите между Николай и Мария също били ежедневие, най-честата причина била болезнената ревност, която Николай изпитвал.

„Караха се за много незначителни и дребни неща. Той много ревност проявяваше. Като цяло беше много странен. Никога не съм го харесвала. Още от самото начало. Тогава нямаше такива побоища и караници. По едно време замина за чужбина и след като се върна, започна да посяга. Даже знам от мама, че той е биел и неговата си майка“, разкри почернената дъщеря. Тя не скрива огорчението си от коментарите за майка й и убиеца:

„Чета, че Николай бил много добър и че не е възможно той да е убиецът. Много се ядосах“, разкрива Велизара.

По повод разследването за извършителя на убийството младото момиче е категорично:

„Светослав не го познавам, само съм чувала майка ми да го споменава. За мен този боклук Николай е изревнувал мама и я е убил, не мисля, че Светослав е участвал. Според мен, след като Светослав е пребит от Николай, е излязъл от апартамента с мисълта, ако ги остави само двамата, да се сдобрят. Поне аз така мисля, но какво наистина е станало, не знам“, обяснява дъщерята на Мария Петрова.

„Ще направя всичко възможно Николай да получи доживотен затвор без право на замяна. Там да умре в много тежки мъки, да се моли да умре тоз изрод долен. Вече разговарях с адвокат, който да ме представлява в съда“, обяснява момичето и категорично заявява:

„Майка ми не е употребявала наркотици“.

„Знаете ли, не съм на себе си, само за мама мисля, мъча се да се разсейвам, но само тази мисъл ме преследва“, разкрива за ужаса, в който живее, Велизара след бруталното убийство на майка си.

Жестокото престъпление се разиграва в малките часове на 10 ноември. В панелен блок, намиращ се на ул. „Славянска“, се вихри среднощен купон. Чува се силна музика, тропане и мъжки гласове. Никой от комшиите не подава сигнал до полицията. Едва на сутринта домоуправителят решава да потърси собственика на купонджийското жилище Светослав Спасов, за да му направи забележка. Възрастният мъж не открива момчето. Светослав е забелязан в следобедните часове да седи на пейка край блока и да пие бира. Комшии виждат, че лицето му е подпухнало и насинено. Минути по-късно Светослав се прибира у дома и открива, че зад врата в апартамента лежи в безсъзнание една от гостенките на вечерния купон – 45-годишната Мария Петрова. Обажда се в полицията и подава сигнал. Незабавно на място е изпратен екип и на Бърза помощ, но медиците само констатират смъртта на жената.

Светослав Спасов е задържан, но заради здравословното му състояние е откаран в болница във Велико Търново. Там лекари констатират, че има счупване на черепа, причинено от жесток побой.

Обявен за общодържавно издирване е и друг гост на купона – 36-годишният Николай Кънчев. За него се твърди, че е наркоман. Мъжът успява да се укрие, но на 12 ноември е забелязан и разпознат край автогарата на Горна Оряховица. Подаден е сигнал в полицията и мъжът е незабавно арестуван. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, разкриват от прокуратурата. Кънчев ще бъде съден и за причиняване на средна телесна повреда на своя приятел Светослав Спасов.

В четвъртък бе гледана мярката за неотклонение на Николай Кънчев пред Окръжния съд на Велико Търново. Задържаният остава в ареста, след като и той самият поиска това. Младият мъж е категоричен, че не иска да излиза навън, тъй като се страхува за живота си.

Погребват я в затворен ковчег

В затворен ковчег е била погребана жертвата на жестокия побой на Николай Кънчев – Мария Петрова, научи „България Днес“.

„Гледката не беше за гледане“, лаконично разкрива близка на семейството.

„Мария… това беше човек, който обичаше живота, обичаше да се смее, да е весело и шумно около нея. За годините, които работихме заедно, ми направи впечатление с това, че не каза лоша дума за никого, въпреки че хората около нея говореха за какви ли не нейни грешки и я наричаха с какви ли не имена. Тя преглъщаше това с усмивка и продължаваше напред! За 7 години нито една обидна дума за никого в този озлобен и лицемерен свят! Достойно!!! Поклон пред светлата й памет! Ще липсва на всички нас!“, излива душата си близка приятелка на Мария.

--------------------------