петък, април 19, 2024

Дамбовеца: Чака ни национална катастрофа

Date:

Сподели новината.

"Не са ме изработили. На устата ми е, но не мога да го кажа кой е".

Това заяви пред „ДикOFF” Пламен Стоянов-Дамбовеца.Той бе обвинен, че заедно с брат си Йордан е източвал металургичния комбинат "Кремиковци" със схеми за изкупуване и рециклиране на метали. По-късно Пламен Стоянов бе оправдан.

 

Коментираха се определени хора в нашите среди. Единият вариант е Цветан Цветанов по много агресивен начин да промени закона и вземе бизнеса с отпадъците. Около 300 милиона беше инвестицията на нашата фирма, когато ме арестуваха през 2010 г., заяви Дамбовеца.Според него не може човек като Цветанов, който направил толкова поразии, да кове законите в парламента в момента.

 

Там, където работим, са ми дали сертификати за инвеститор и данъкоплатец №1. 50 на 50 са ми работниците – българи и румънци, започна обяснението му защо се е пренесъл в Румъния. За 5 години ще ти кажа – там рекет от полицаи няма. Да ти поискап 5,10 леи, няма такова нещо. Не съм усетил на гърба си намек, че съм чужденец или нещо такова. Никой не ме е обидил на българин. В България имам направена инвестиция в бивше предприятие, което прокуратурата по някаква причина го разследва, и това предприятие ще чака. Това е рекет. Един път подаваш документи за комплексно разрешително, втори път – имаш липса за сигурност и гаранция. Става въпрос за много високотехнологично оборудване, чиято сума надхвърля 25 милиона. И всичко това е „на трупчета”.

 

В Румъния за 5 години не съм усетил такова нещо. Общинската власт има интерес теб да те държи. Един наш политик в Румъния спомена моето име, че пера пари и прекарвам кокаин. Целта беше да ми се спре предприятието. И ме разковаха от проверки. Две години и половина проверки, коментира бизнесменът.

 

А тук – бавна, тежка, тромава администрация. Убива бавно бизнеса и той започва да изчезва. Държавни поръчки, еврофондове и такива ментета, не знам един човек да е получил субсидия от 1 лев. Какъв Катар, какви 5 лева? Кой ще дойде да направи инвестиция тук? Опазил го Господ да направи 100 милиона инвестиции! Няма бизнес климат. Хората се притесняват да инвестират, заяви Дамбовеца.

 

Дамбовца каза, че е абсурд да се интегрират циганите, като ги местят от място на място, за да гласуват.При него са работили 200 роми, много добри специалисти, които след като закрили предприятието му, останали на улицата. Повечето са без работа или по затворите.

 

Дамбовеца посъветва  министър Москов да кара по-леко, защото е на държавна служба. И че за да направи нещо, трябват много пари. Според него всички от неправителствените организации са свързани със службите.

 

Дамбовеца предрече национална катастрофа за България

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...