понеделник, юли 22, 2024

Дълговете на болницата в Белоградчик се използвали и политически

Date:

Сподели новината.

Кметът на Белоградчик има идея как да бъдат разрешени настоящите рискове за болницата в Белоградчик. Това обаче не може да стане както е гласувано от общинския съвет с директен превод на пари, тъй като просто тези пари ги няма, посочи Борис Николов.

Отделно на това, в наредбите за финансиране се забранява такова директно финансиране, твърди кметът. Именно това обаче поставят под съмнение протестиращите медици, които искат да им бъдат показани писмата, с които Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите са му забранили да спаси общинската болница.

Тази сутрин персонал на белогардчишката болница излезе на протест.

Пред Нова телевизия Борис Николов обясни, че от този хаос може да се излезе само с капиталови разходи в момента. Но проблемът ще остане да виси, тъй като една малка община не може да издържа такава болница. Положението в болницата в Белоградчик е сериозно, но то е такова от 15-20 години.

 

Според Борис Николов заплахата от запор и разпродажба на имуществото на болницата в момента се използва и политически от някои общински съветници, тъй като идат избори.

Миналата седмица от лечебното заведение съобщиха, че са получили покана за доброволно плащане, съобщение за налагане на запор на банковите сметки и призовка за принудително изпълнение за извършване на опис, оценка и изземване на медицинска апаратура, техника и леглови фонд заради дълг от 311 153,81 лв. на кредитор.

Днес кметът Борис Николов съобщи, че дълговете на лечебното заведение не са само тези.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...