Сподели новината.

Русе премина психологическата граница от сто заразени за денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са били регистрирани 129 нови случая на коронавирус, което е нов пореден рекорд за последните няколко дни. Така точно за три дни с COVID-19 се оказаха 316 жители на областта, което е с 49 души повече от всички заболели за изминалата седмица. Увеличава се и броят на хоспитализираните. Те вече са 111 души, а останалите 535 са под домашна изолация.

От новозаразените с коронавирусна инфекция за последните 24 часа, 11 души са хоспитализирани, а другите 118 са поставени под карантина в тях. През вчерашния ден е починал 75-годишен русенец с положителен PCR тест за COVID-19. Мъжът е бил приет на лечение в Университетска болница „Канев“, но същевременно е имал и придружаващи заболявания.

Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на близките и роднините на починалия. Така общо починалите от Русенско с положителен PCR тест за коронавирус са 33-ма. За денонощието има и 10 излекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 454.

До момента общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе е 1133-ма души, като активните случаи са вече 646. Постепенно се завръща и първоначалната тенденция – по-голям брой болни да се наблюдава сред женския пол. При активните случаи мъжете са 318, а жените са 328, което в проценти е съответно 49 и 51. Почти без промяна в процентното съотношение остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 609 са жените, а мъжете са 524, което е респективно 54% и 46%.