Чутовна наглост и излагация за полицай от Благоевград

0
52
5316f8dfdce0b512a5864ed549b208ec
Сподели новината.

Безпрецедентен случай в полицията в Благоевград ще ви стъписа. Полицай от Първо ръководство на Министерство на вътрешните работи „конфискува“ телефон, който му бил предаден от жител, намерил изгубената движимост, пише Struma.com.

Случаят е от преди няколко дни. Полицаят бил дежурен на входа на ОД на Министерство на вътрешните работи, когато се явил благоевградчин, заявявайки, че е намерил телефон.

 

Вместо да запази и съобщи телефона по надлежния ред служителят на реда го прибрал занесъл го вкъщи си и не споделил на никого за случилото се.

Два дни по-късно обаче, в първо ръководство се явил притежателят на телефона, който подал тъжба, че го е изгубил.

Полицаите почнали търсене, взаимно с мобилния оператор, към който е включен апарата и се оказало, че телефонът е на адреса на служителя на Първо ръководство. Така лъснала кражбата и служителят на реда изпаднал в „небрано лозе“. Незабавно е формирана дисциплинарна инспекция, която е към своя край.

Действията на служителя на реда са потвърдени и той ще бъде дисциплинарно уволнен. Оказва се, че той е напълно нов чиновник. Бил е назначен на работа преди по-малко от година. По старите чиновници са потресени от случилото се, което е казус в локалната дирекция.

--------------------------