Сподели новината.

Ръководството на болницата в Златоград обяви дарителска кампания за събиране на средства и продукти, съобщи БНР. Акцията е обявена в социалните мрежи, като сред необходимите на болницата продукти са има както храни, така дърва за огрев и лични предпазни средства заради коронавируса. Кметът на Общината Мирослав Янчев определи кампанията като позорна.

Доктор Людмил Личев, управител на многопрофилната болница за активно лечение „Професор доктор Асен Шопов“ в Златоград коментира, че имат нужда от всичко Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато си събират продукцията.

Кметът на общината Мирослав Янчев реагира остро и заяви, че цялата история е позорна. Казвам го, защото от 13 години управлявам общината като представител на изпълнителната власт. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от общинско учреждение без наше съгласие, естествено и без резолюцията на общински съвет, който е принципал на болницата. Нашата болница е стабилна. Има текущи задължения, които са около 30 хиляди лева, добави той.

Предишна статияКрай на паниката в Търговище! Учениците се завръщат в училищата
Следваща статияОпасни дилъри бяха заловени в Горна Оряховица