Home БГ.новини Чутовен скандал в болницата в Плевен

Чутовен скандал в болницата в Плевен

0
147
65637653657656563
Сподели новината.

Починало след тежка катастрофа 13-годишно момче е вписано системата като жертва на COVID-19, съобщи Нова телевизия. Случаят се развива на територията на две области, но завършва в държавната болница в Плевен.

На 8 ноември вечерта между Луковит и Златна Панега е село Петревене четирима души се удрят челно с колата си в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил. Той е откаран в болницата в Плевен. Преди да бъде опериран му е направен тест за COVID-19.

На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове. И неговият тест е излязъл положителен„, обясни говорителят на УМБАЛ „Г. Странски“ Момчил Цветков.

13-годишният Васил Петков е качен в хирургията и по-късно почива от тежките травми от катастрофата. Така е отбелязано и в смъртния акт. „Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП„, отбеляза Цветков.

Родителите са получили същата версия за смъртта на детето си. На следващият ден, обаче, в единния информационен портал излиза тази информация: „13-годишно момче е сред жертвите на коронавируса, като няма информация за придружаващи заболявания“.

Справка в системата показва, че информацията е подадена от болницата в Плевен и става дума за същото момче, починало след катастрофата. Този факт предизвика учудване в село Петревене и родителите на починалото дете.

От Спешното отделение на болницата в Плевен не информират кой е вписал починалия Васил в системата за починали от коронавирус.

--------------------------