Сподели новината.

Екип на Спешен център Петрич, отишъл на спешно повикване в село Коларово, влезе в истински сблъсък с роднини на пациент, за когото били повикани. Пациентът бил в тежко състояние, с температура и повръщане, и, когато го видели, медиците отказали да го качат в линейката, докато близките му не го преоблекат, пише struma.com.

Уплашени за състоянието на родственника си, родните скочили срещу екипа, че докато се мотаят да го преобличат, може да се случи непоправимото. Човекът се чувствал много зле.

Упорството на спешния екип предизвикало гнева на Благой Карагогушев, който с ругатни налетял на шофьора на линейката и придружаващия го лекар с обиди, псувни и крясъци. Направил опит да ги удари, заплашвайки страховито. До бой не се е стигнало, но шокът за екипа бил голям.

Медиците незабавно сезирали полицията и депозирали жалба срещу Карагогушев. Срещу него вчера бе гледано дело по указа за дребно хулиганство и той е глобен 400 лева за агресията си по отношение на лекарите.

Случката предизвика протиоречиви коментари, според близки на семейството на пациента екипът се държал нервно  и предизвикателно, когато хората около тях треперели за живота на родственика си и оправдават действията на Карагогушев “ Затова ги бият, не можете да си представите как се държаха, разказа близки на пациента,

„Не е нормално човек да вие от болки, да повръща, те да разиграват хората“, говорят още в Коларово. Според екипа обаче, работата им напоследък е страшно много заради Ковид пандемията и е станала много рискова, тъй като подобни случаи не са прецедент. Именно затова депозирали жалба, за да защитят колегите си, подлагани на подобен тормоз много често.

Предишна статияКошмар в Смолян
Следваща статияРаздават по 500 евро на всички германци, за да харчат на поразия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук