Сподели новината.

Дейността на предприятието „Монбат“ в Русе съответства на законовите и регулаторни изисквания. Това заявяват от фирмата съгласно резултатите от независима проверка, проведена в началото на юни от международната правна кантора Волф Тайс.

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че се поставя под денонощен контрол заради мръсния въздух в града.

„Монбат Рисайклинг“ няма несъответствия в отчетените обеми, входящите и изходящите потоци касаят само основни суровини за собствено производство и не е извършен нерегламентиран внос или износ. Преработката на RDF отпадъци е несъвместима с технологичните мощности на „Монбат Рисайклинг“ и Монбат никога не e имал нещо общо с този бизнес сегмент на управление на отпадъци, изтъкват от фирмата.
Поставят под денонощен контрол предприятие в Русе заради мръсен въздух

Те посочват, че са въвели допълнителни стъпки в процесите на подбор и одобрение на доставчици на услуги. Освен това ще бъде иницииран проактивен оперативен одит на всички оператори, на които е предаден полиетиленов сепаратор през годините.

От „Монбат“ вече са информирали Министерството на околната среда и водите за готовността си да осигурят изпълнението на план за обратно оползотворяване.

По отношение на данъчното облагане при данъчните проверки на НАП не са били констатирани данъчни задължения. Пълните данъчни ревизии за периода 2014-2019 г. все още предстоят да бъдат завършени, но към днешна дата по тях не са установени нарушения.