Сподели новината.

83-годишният българин Костадин Калайджиев беше открит жив в Монтекатини от италианските власти, които го търсеха от 19 август.

Според медиите мъжът е бил намерен след упорито 48-часово издирване, в което участвали екипи на полицията, карабинерите, пожарникарите и обучени кучета.

Той беше обявен за издирване на 19 август от дъщеря си, при която живеел, тъй като не се прибрал от обичайната си следобедна разходка.

Снимката и описанието на българина бяха разпространени от полицията чрез медиите.

Властите успяха да го намерят паднал сред храсталаци до една отдалечена къща.

Въпреки жегите и проблемите със здравето и паметта си българинът се отправил на разходка на 19 август в посока към зона „Пантерайе”, или далече от дома си в Монтекатини Терме, Тоскана. Той преминал по пусти пътеки и много вероятно, искайки да се върне, не е могъл да намери правилната посока. Предполага се, че е паднал сред храсталаците, намиращи се до изоставена къща в зона, в която няма движение.

Благодарение на усилията на спасителните екипи обаче той бил забелязан след две денонощия търсене. Въпреки че имал наранявания навсякъде по тялото си и бил приет в болница, българинът останал в съзнание през цялото време.