Сподели новината.

Пампорово дава старт на летния сезон на 3 юли. На всички туристи курортът ще предложи нова аткрактивна програма, а основната й цел е да накара повече хора да се движат, спортуват и да са на чист въздух в планината, за да се предпазят от всякакви вируси и за добро здраве. „Подготвяме много изненади и занимателни дейности на открито за малки и големи“, обясниха от Пампорово АД пред kmeta.bg. Безплатно за всички посетители в деня на откриването ще работи „Парк Язовира“, който отвори врати през изминалото лято. Тази година паркът е разширен и предлага още много интересни атракции и обособени зони. Ще има въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, „Маунтин“ фитнес. Малчуганите ще се радват на нов детски кът с алпийски тролей, а родителите им – на плажна и хамак зона за почивка и релакс, както и на йога кът. От курорта са осигурили и спортен риболов и трасе за планинско бягане и колоездене.

На 4 юли, денят се пада събота, ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход от Туристически Център Пампорово до връх Мургавец, а до там се достига по живописен пешеходен маршрут, който е и една от новостите в курорта за тази година. Всички желаещи да се включат трябва да бъдат в 9:00 при центъра откъдето ще потегли групата.

Родопите е единствената планина в България и една от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация, която оказва изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и здраве, като същевременно убива и голяма част от вирусите и бактериите. Именно поради тази причина, един от основните акценти за лято 2020 в Пампорово е новата програма с избрани „топ“ активности, чрез които от курорта се надяват да накарат повече хора да се движат и да бъдат активни на открито сред природата.

Пешеходни преходи до вр. Мургавец, Орфееви скали, вр. Снежанка, Смолянски езера, Каньона на Водопадите, Роженската Обсерватория и др., са само част от предложенията, от които ще могат да се възползват гостите на курорта на специални промоционални цени.

За всички колоездачи и през този сезон врати ще отвори „Велопарк Пампорово“ – най-големия специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите, който с отлично подготвените си трасета е подходящ както за напредналите колоездачи, така и за тези, които тепърва навлизат в света на „маунтин байка“.

В началото на юли в Пампорово ще заработят и повечето от големите хотели в курорта.