Сподели новината.

 

Районният съд в Бургас проведе поредно заседание по делото срещу Бенчо Бенчев.

Бяха изслушани трима свидетели и прочетени показанията на четвърти свидетел, който не успя да се яви в съдебно заседание по здравословни причини.

Защитата на Бенчев поиска съдът да разреши на подсъдимия да замине за клиника т Турция, където да лекува прогресиращото му заболяване. Съдът намери искането за основателно и разреши на Бенчев да замине за южната ни съседка до 7 юли тази година.

Според съда на първо място обвинението, което е повдигнато на Бенчев, е за едно тежко по смисъла на закона престъпление и за други две, които не попадат в тази категория. Наложена му е мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 50 000 лв. Отделно от това му е наложена и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане на пределите на Република България“. В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за еднократно напускане пределите на страната, уточняват от съда.

Мотив за съдебното решение е, че Бенчев има безупречно процесуално поведение до момента, както по време на досъдебното производство, така и по време на съдебното.

От представената в днешното съдебно заседание епикриза, издадена от УМБАЛ – Бургас, се установява, че подписалите я лекари насочват подсъдимия към Неврологична клиника в Турция за допълнителни изследвания.

Решението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест пред въззивна инстанция в седемдневен срок.

Следващото заседание по делото е насрочено за 8 юли, когато ще бъдат разпитани още свидетели.