Начало Бургас Членове на СИК чакат на пристанище Бургас от 01:30 часа тази нощ
786847844744764679

Членове на СИК чакат на пристанище Бургас от 01:30 часа тази нощ

84
0
Сподели новината.

Членове на СИК от Свети Влас и Обзор с автобуси и микробуси стоят на пристанище Бургас и очакват да напреднат на опашката, за да предадат изборните книжа. Те са там от 01.30 часа през нощта, съобщи БиТиВи от мястото.

Изчакването е на пристанището, тъй като залата, където работи РИК се намира до болницата и не трябва да се пречи на пътя на линейките.

В столичната зала „Арена Армеец“ също има трудности. Бавно и трудно се движи процесът, тъй като протоколите са усложнени. СИК-овете предвид COVID обстановката нямаха най-доброто обучение, машина плюс хартия е за пръв път в толкова голям мащаб. Бавно върви обработката на протоколите от РИК-овете. Това заяви председателят на 25 РИК Валери Цолов пред БГНЕС.

Има много грешки, огромен процент от протоколите са сгрешени. Започнахме към 10 часа вечерта, към момента са около 350 протокола приети от 521. С обработката на СИК-овете може би към края на деня ще успеем, но имаме много последваща работа. Евентуално утре сутринта ще сме в ЦИК, ако имаме късмет“, каза Цолов.

По думите му към 8 сутринта са приети 348 секционни избирателни комисии, заяви друг представител на РИК. Приемът продължава от нас без прекъсване. РИК е от 19 души, за съжаление, умората и при нас оказва голямо влияние, ние сме от 24 часа без сън. За нас работата започва от 6 часа в изборния ден, след което се преместваме да приемаме протоколите. Между 20,30 и 21 часа приехме първата комисия, допълни тя.

Представител на Секционна избирателна комисия заяви, че около 5-6 часа са чакали. Нямахме проблеми. Има някаква организация, раздават вода, храна, пълен капацитет, каза представител на СИК.

Предишна статияТрагедия в Русия
Следваща статияЕто изборните резултати в областите и София по данни на ЦИК до момента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук