Сподели новината.

Наказателният „паяк“ в Бургас поскъпва. Завишението на глобите за неправилно паркирали автомобили е по предложение на зам.кмета по финанси Красимир Стойчев и ще се гледа на предстоящото заседание на общинския съвет в края на месеца, пише „24 часа“.

Като причина за новите тарифи в докладната си до местния парламент той е посочил увеличението на заплатите и разходите на персонала, многократното повишаване цените на горивата през последните години, поскъпналите разходи за поддръжка на репатриращите автомобили, включително и маркировката и сигнализацията, установяващи правилата за ползване.

Глобите в Бургас не са променяни от 8 години и според зам.-кмета актуализацията им вече била належаща.

Ако общинският съвет гласува предложение на Красимир Стойчев, нарушителите в зона I вече ще плащат 55,20 лв. с ДДС глоба за преместване на колата им в наказателния паркинг. По тази тарифа ще се таксуват неправилно паркиралите автомобили в централна градска част, комплексите „Лазур“, „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Зорница“.

За зона II е определена санкцията от 62,40 лв. с ДДС за „Изгрев“, „Славейков“, кв. „Акациите“ и „Победа“.

Заради голямата отдалеченост от наказателния паркинг най-скъпа – 70 лв. с ДДС, ще е глобата за нарушителите в к-с „Меден рудник“, кв. Сарафово и Долно Езерово, срещу която ще могат да освободят автомобила си.