Сподели новината.

 

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че руската ваксина срещу коронавируса „Спутник V“ вече не е необходима в републиката. Той направи това изявление в интервю за YouTube канала Xaver Live.

Според него страната не се нуждае от това лекарство. „Имаме достатъчно ваксини“, каза Бабиш, отговаряйки на въпроса дали използването на „Спутник V“ в републиката е затворена тема.

Чехия е сред най-тежко засегнатите от пандемията в ЕС през последните няколко седмици, с нарастващ брой инфекции и смъртни случаи, тъй като ситуацията се влошава от новите варианти на вируса.

Нито „Спутник V“, нито Sinopharm са одобрени от регулатора на Европейския съюз – Европейката агенция по лекарствата (EMA), за разлика от ваксините Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca/Oxford, използвани в момента в Чешката република.

Русия стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Лекарството е разработено от научната лаборатория „Гамалея’ в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции. Ваксината беше наречена „Спутник V“.

Предишна статияЧудовищно яйце за Великден във Велинград
Следваща статияКошмар с моторист в София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук