петък, април 12, 2024

Чартър се размина с жестока трагедия, кацна аварийно в Лондон

Date:

Сподели новината.

Полет на британската чартърна авиокомпания Titan Airways от 4 октомври 2023 между Лондон-„Станстед“ и Орландо, Флорида, със самолет А321LR, е принуден да се върне на лондонското летище след неочакван и куриозен проблем, съобщава The Air Current.

Малко след достигане на 10 000 фута височина при изкачване, екипажът забелязва значително увеличаване на шума в кабината. Следвайки стандартните процедури в такава ситуация те решават да се върнат на летище „Станстед“, където е установен шокиращ проблем.

 

Доклад

Според първоначалния доклад на британската агенция за авиационна безопасност, след кацането на летището е установено, че на Еърбъс му липсват няколко прозореца, а още няколко са били разкачени от фюзелажа.

В документа не се прецизира точния брой и местоположение на липсващите и повредените прозорци. Освен това, подробната инспекция на самолета след кацането установява и щети по лявата част на хоризонталния стабилизатор.

Въпреки опасната ситуация няма пострадали пътници или членове на екипажа. Не се спекулира и потенциалните причини, довели до опасната ситуация, която британските власти са класифицирали като „авиационен инцидент“.

Въпросният Еърбъс А321LR е версията на самолета с удължен обсег на полета и регистрация G-OATW, доставен на Titan Airways през март 2021 година. Преди включването му във флота на авиокомпанията машината е работела за британското правителство с регистрация G-GBNI и опашка с британския флаг.

Засега не се споменява и коя е компанията, отговаряла за техническата поддръжка на самолета в Лондон.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пак се прочухме: Спипаха нашенци в Бавария със злато за милиони

Двама български граждани са задържани в Германия заради контрабанда...

Българи извършиха смайваща кражба в Англия

Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи...

Испания се отказва от “златните визи”

Испания ще премахне програмата за т. нар. "златни визи",...

Зaщo Гepмaния cĸopo мoжe дa нe e иĸoнoмичecĸa cилa №1 в Eвpoпa

Cвиĸнaли cмe дa миcлим зa Гepмaния ĸaтo зa нaй-дoбpe...