Сподели новината.

Информационен бизнес форум на тема „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау“ се проведе днес в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ в Бургас. В него се включиха над 60 бизнесмени и представители на всички малки и средни компании в града и в региона.

„Ние сме достъпни за бизнеса като администрация и се надяваме да имаме нови проекти за развитие на бизнес средата“, заяви заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев при откриването на форума. Стойчев разказа за дългогодишния опит на Общината в партньорството с ЕБВР и прикани компаниите от региона да бъдат активни и да се възползват от предимствата на програмата на банката за подкрепа на малкия бизнес.

„Без бюрокрация, излишни документи и мудна администрация ще работи програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ на ЕБВР“, обяви Мирослав Стоянов, мениджър на програмата в България.

Целта на форума бе фирмите да се запознаят с възможностите, които дава програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ на ЕБВР. Чрез нея предприятията могат да търсят и получат експертна помощ за развитие и растеж в различни области, като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.

За събитието в морския град пристигнаха още директорът на ЕБВР за България Лариса Манастърли, старши банкерът на банката Светлин Писленски, зам.- изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Яна Топалова, представители на Министерството на икономиката. Форумът бе организиран от ЕБВР в партньорство с икономическото министерство, ИАНМСП и Община Бургас.