Сподели новината.

Заради продължения срок на извънредните мерки в страната Бургас остава без „синя зона” до 12 април включително.

Предвижда се да се промени мястото на контролно-пропускателния пункт при кв. Крайморие. КПП-то ще бъде преместено след квартала, за да може хората от Крайморие да пътуват спокойно.

Освен това предстои да бъде направен нов пункт, за да се подсигури подходът от страна на с. Маринка и на Созопол.

Към момента под карантина са 920 човека от община Бургас, като за цялата област техният брой е 2026 души.

Припомняме, че за последното денонощие в града са регистрирани три нови случая на заразени с коронавирус. Това са 22-годишна жена и две деца – на 8 и на 3 години. Жената се е върнала от Англия преди дни. Така броят на болните в областта вече е 10.

Спешното отделение към УМБАЛ-Бургас работи при взети допълнителни мерки, които да осигурят безопасността на пациентите. На входа се извършва интервю на пациентите за сваляне на евентуална епидемиологична анамнеза. Съмнителните се изолират в специално пригоден изолатор, снабден с всичко необходимо за първична диагностика. Пациенти, които нямат епидемиологична анамнеза, но имат симптоматика за остро респираторно заболяване, се преглеждат в Шокова зала, като се вземат всички мерки за безопасност. Заедно ще се опазим.

В момента в Инфекциозно отделение на бургаската болница има 4 лежащи пациенти, като тримата са в много добро състояние.

„Предстои утре да им бъде взета първа проба, после втора – ако не са съмнителни, ще бъдат изписани. Четвъртият пациент, лекарят от „Бургасмед“, вчера бе с леко влошено състояние – леко повишена температура и бронхитни изменения. Засилена е терапията му и днес той се чувства по-добре. Всички контактни лица на доктора са издирени. Има и още двама пациенти със съмнение за коронавирус. Първите им проби са отрицателни, но имат симптоматика. Предстои и на тях да им бъдат взети нови проби. Новите случаи на коронавирус и техните роднини са под карантина.”, обясни д-р Бойко Миразчийски, директор на УМБАЛ-Бургас.