Начало БГ.новини Бунт за пари в Червен бряг
obshtina cherven briag 696x454 1

Бунт за пари в Червен бряг

1260
0
Сподели новината.

Съперникът на Левски в 1/16-финалите на турнира за Купата на България – Партизан (Червен бряг) може да бойкотира срещата заради финансови проблеми.

 

Двубоят трябваше да се проведе след седмица на 21 октомври от 14:00 часа в Червен бряг и е очакван с нетърпение от местните фенове. Днес играчите на „червените“ отказаха да тренират с мотива, че не са получили по една заплата и шест премии.

Бойкотът е до изчистване на поне едно от задълженията, но може да продължи при липса на реакция. Футболистите се оплакаха и от липсата на комуникация по въпроса с представителите на Община Червен бряг.

Ето съобщението на Партизан:

В навечерието на престижното домакинство на Левски и очертаващия се празник за феновете на футбола в региона, футболистите на Партизан пожелаха да информират обществеността за сериозната финансова криза, в която се намира клубът. Към момента натрупаните задължения към играчите се равняват на 6 премии и 1 заплата. Неизплатените суми, а също и липсата на комуникация по въпроса с представителите на Община Червен бряг, пораждат необходимостта от предприемане на крути мерки от страна на футболистите. Считано от днес, тренировъчният процес се преустановява, до изчистване на поне част от задълженията към играчите. В допълнение, футболистите предупреждават, че провеждането на двете домакински срещи, срещу Спартак (Плевен) и Левски (София), също е поставено под въпрос.