Начало Сигнално ЧЕРВЕНО Бунт в Русе! Изгониха лекари от онкоцентъра
5443265478

Бунт в Русе! Изгониха лекари от онкоцентъра

739
0
Сподели новината.

Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център в Русе след обществен натиск, съобщава БНТ.

Управителят на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров посочи, че д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев са подали своите заявления за напускане и от утре вече няма да са част от екипа на онкоцентъра.

Срещу двамата медици е имало редица сигнали в социалните мрежи и дори в града е бил организиран протест в Световния ден на борба с рака.

„Има много сигнали и обществен натиск. Д-р Генова и д-р Станев са имали недопустимо поведение към пациенти, а впоследствие се оказа и към някои от колегите си. Доброто отношение е важна част от нашата професия“, заяви д-р Кожухаров.

Той подчерта, че в онкологичния център работят още много специалисти, които си вършат професионално работата и не заслужават да ги свързват с подобни неща. По негови думи е било постигнато взаимно съгласие за напускането на двамата лекари.

Д-р Кожухаров посочи, че това няма да наруши дейността на онкоцентъра и пациентите няма да бъдат ощетени, тъй като работата на двамата медици ще бъде разпределена между техните колеги до обявяване на конкурс за конкретните позиции.

Предишна статияГрипна ваканция в Смолян и областта
Следваща статияДомашна драма! Насилвано е дете в Габрово