петък, април 19, 2024

Брутална агресия над животно взриви Русе

Date:

Сподели новината.

Напрежение в Русе заради агресия над домашно куче. Свидетели на инцидента стават случайни граждани, които успяват да се погрижат за животното и да подадат сигнал в полицията. Хората настояват за единна система, която да следи кой какво куче отглежда.

Случката се разиграва в двора на къща в централната част на Русе. Невена Робертова първа забелязва раненото куче, докато то се опитва да избяга от собственика си.

 

“Видях как едно куче се изнизва през една ограда, личеше си, че се опитва да избяга. Стори ми се, че нещо пръсна, но то просто избяга като каишката му се влачеше след него. Видях, че портата на къщата беше цялата в кръв и един човек стоеше от вътрешната страна видимо много пиян.

Нахапан по ръката и аз попитах какво се е случило, мога ли да му помогна, той каза, че кучето го е нахапало, че много го обича това куче, но когато го хване, никой повече няма да го види”, каза Невена Робертова пред БНТ.

Минути по-късно Кадир Емин успява да хване кучето, което е в безпомощно състояние.

“Видяхме кучето, което бяга цялото обляно в кръв. Беше много зле животното, трепереше. Закарахме го на ветеринар”, обясни той.

“Беше доста изплашено като дойде при нас. Не изглеждаше никак добре. Имаше сериозни порезни рани по ушите и горната устна. Цяло чудо е, че изобщо беше на крака. 11:40 Сложихме му седативи, позашихме раните.

Докато беше при нас, не прояви никаква агресия. На следващия ден беше съвсем добре, хранеше се, мяташе дори опашка. 13:20 За съжаление, няма чип, не може да се докаже кой е собственикът”, посочи д-р Десислава Великова, ветеринарен лекар.

Собственикът на кучето е ясен. Той обаче отказа да коментира защо го е наранил.

“Полицията е уведомена. Вече си има нов дом. Важното е, че всичко приключи по най-добрия начин за самото животно”, каза Кадир Емин.

Случаят предизвика вълна от съпричастност в социалните мрежи. Хората настояват за единна система, която да следи кой какво куче притежава.

“Трябва да има повече хора, които да следят за изпълнението на законите, дворните кучета трябва да се кастрират. Трябва да се чипират, трябва да има единна система, за да се знае какви кучета и колко има, не може всеки да развъжда”, коментира Невена Робертова.

Оказа се, че прокуратурата в Русе работи и върху друг случай от същия район.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...