Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през мутренските времена

0
38
89767577777777777777777777777777777777777777777777777
Сподели новината.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съжалява само за едно от мутренските години – че тогава не се е справил с Бойко Борисов, но имало време и сега…

„От вас зависи, дайте ми тази възможност“, призова Рашков депутатите по време на изслушването си заедно с правосъдния министър Янаки Стоилов в пленарна зала.

 

 

 

Репликата си Бойко Рашков отправи в отговор на изказването на Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че не може Рашков да бъде морален стожер на нацията. Бойко Рашков като морален стожер на нацията да каже кой да стане главен прокурор и да се приключи тази „седенка“, призова Биков, припомняйки кариерата на университетския преподавател, която минава през Националната следствена служба и през Националното бюро за СРС-та.

„През 90-те години бях ученик, не съм бил мутра. Вие бяхте шеф на Националната следствена служба в най-мутренските години. Не знам там какво сте правили, но сме ви сваляли с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу г-н Жан Виденов. Не се справихте с Георги Илиев, не се справих с никого“, заяде се Биков със силовия министър.

 

Председателят на парламента Ива Митева се скара на депутатите от ГЕРБ, че предизвиквали от самото начало служебния вътрешен министър, а след това се сърдели на неговите изказвания. Той е министър и трябва да го уважавате, призова тя ексуправляващите.