Благоевград не помни такъв опит за убийство, всички говорят за покушението

0
298
kildsc00011
Сподели новината.

Сигнал за поредна агресия на пътя. Млад мъж от Благоевград твърди, че е бил жертва на необясним опит за убийство на един от оживените булеварди в града, предава NOVA.

Случаят е от неделя, когато Петър Арабаджиев се движи с мотоциклета си по един от основните булеварди в Благоевград. На булевард „Пейо Яворов”, на двулентовия път,  Петър се движи в лявата лента, тъй като в дясната обикновено има спрели коли.

Внезапно от лявата му страна в движението се включва автомобил, който го засича. „Той първо е паркирал в насрещното, на обратно в посока на движението. И когато решава да се включи в посоката на движение, той се включва от насрещно движеща се лента без включени светлини и без пътепоказател, след което е пълен късмет, че удържах мотора още тогава”, разказва мъжът.

Засечен, Петър натиска клаксона на мотоциклета, но това само предизвиква повече напрежение. „Когато той вече ме вижда, съответно моя звуков сигнал, умишлено ме засича, набива спирачки пред мен, от което моят мотор подхлъзва, но не успявам да падна”.

Петър решава, докато се движи зад автомобила да го заснеме, за да сигнализира в полицията за водач със съмнително поведение. Тогава обаче мъжът от колата го вижда в огледалото и отново натиска рязко спирачката.

Според Петър това е опит мотоциклетът да се забие в автомобила. „За да избегна удара, минавам в ляво от него, когато въпросният господин видя, че съм се изравнил  до неговата кола.

Умишлено ме удари, нави ляв волан. Отидох в насрещното платно, отгоре идваше кола, добре че съм жив и здрав, благодарение на човека, който успя да реагира адекватно и се измести от неговата лента, за да мога аз в момента да съм пред вас на крака”.

И след падането на Петър обаче конфликтът продължава. Младежът разказва, че шофьорът на колата буквално започнал да го влачи из пътното платно, блъскайки го с автомобила си.

„Тук има на земята една линия от мотора ми. Виждате, че  реално е влачен по земята мотора. Реши буквално да ме довърши, като от най-крайна дясна лента на двойно движещо се платно посока нагоре, реши да направи пълен ляв завой, който вече ме блъсна окончателно”.

Тогава Петър решава да търси обяснение.  И чупи предния прозорец на автомобила. „Въпросният господин, вътре в колата беше разгънал полицейска стоманена палка и беше решил да ме довърши с нея явно. Извади един нож.

Впоследствие полицаите намериха още един нож в колата. В същата проверка полицаите откриха в неговата кола и нинджако. Аз досега бях виждал такъв инструмент само по “Костенурките нинджа” – две пръчки по средата, вързани с верига”, разказва Петър.

След всичко случило се Петър е категоричен, че ще търси правата си в съда. Той е с леки травми по цялото тяло. И с изводи. ”Не натискай клаксона, който е по закон, че трябва да го използваш, за да не си навлечеш проблеми. Дадената ситуация не е просто пътен инцидент, аз го тълкувам като опит за убийство”, твърди мъжът.

От полицията обясниха, че след случката във Второ районно управление имат две подадени жалби – по една от двамата шофьори. По сигналите се работи.