неделя, юли 21, 2024

Благоевград на прага на трагедия

Date:

Сподели новината.

4-годишното дете от Благоевград, което вчера беше транспортирано в “Пирогов” с много тежки изгаряния, е в реанимацията, в критично състояние. Предстои му операция в спешната болница днес. Това съобщиха родителите му пред медиите тази сутрин. Те ще пътуват към София за операцията на детето си.

Вчера първо bTV съобщи, че бащата е залял с бензин детето и го е запалил. В последствие информацията бе обновена, като снощи БНТ съобщени, че полицията работи с двамата родители за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, като се проверявало дали става дума за умишлено посегателство или инцидент.

Родителите са категорични, че бащата няма вина за случилото се. Той бил на работа, а майката и си била вкъщи. Грижела се за най-малкото им дете, което е кърмаче, и готвела. Извикала бащата след случая. Той дошъл заедно със свой колега. “Защо слагат бащата, бащата как може да си запали детето”, заяви тя.

Родителите разказват, че децата играли с кибрит, запалили пластмасови отпадъци – торбички, шишета. Направили си огън и пострадалото дете паднало в него.

Бащата коментира обвиненията, че е запалил детето си така: “Това кой го е измислил, няма как да стане. Аз никога няма да си запаля детето.”

Два часа бил в полицията с другия си син, който е бил с пострадалото дете и разказал на органите на реда какво се е случило.

От УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” информират, че детето от Благоевград с 80% изгаряния, прието снощи по спешност в болницата, е в тежко състояние и му предстоят поредица от операции.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...

Братя Дадурян измиха очите на Апостола

Заглавието е метафорично, но то си има предистория. Едно...