Сподели новината.

Въпреки икономическата криза, пред която са изправени, все повече бургаски фирми се включват със средства и продукти за обезпечаване на медицинска апаратура, предпазни средства и облекла, храна и напитки за справяне с тежката ситуация. В последните дни своето желание за съдействие изразиха десетки представители на бургаския бизнес, всеки според своите финансови възможности. Целта е да бъде по-ефективна борбата срещу разпространението на коронавируса.

Собствениците на ИТ компанията „Дева Броудкаст“ – Тодор Иванов, и на фирма „Мастерхаус“ – Павел Бошнаков, обявиха, че всеки от тях ще дари по 50 000 лв. за закупуване на автохемотрансфузия за държавната болница УМБАЛ-Бургас и за нови апарати за обдишване.

Много бургаски фирми се включиха и с предоставяне на хранителни продукти, а културни институции с шиене на предпазни маски.

Ето банковата сметка, която е качена и на сайта на Община Бургас:

Община Бургас

Банкова сметка за дарения:

IBAN BG 08SOMB91308424151744

Банка: „Общинска банка“ АД

BiC: SOMBBGSF

Вид на плащане: 445100

Основание: Дарение – коронавирус.

Постъпилите в дарителската сметка средства ще се използват за поръчката и обезпечаването на всички здравни заведения с медицинска апаратура, защитни облекла и предпазни средства, както и закупуването на по-големи количества дезинфектанти за обработката на града. Общинският кризисен щаб благодари на всички фирми и физически лица, които се включват в битката за справяне с тежката криза. Вашата помощ е важна за всички, които се борят за спасяването на човешки живот, катеторични са от щаба.