Сподели новината.

Бившият кмет на Видин Огнян Ценков създаде нова група в общинския съвет, съобщи председателят на съвета Генади Велков. В нея са се включили трима бивши съветници от ГЕРБ, между които е и заместникът на Ценков в общината Венци Пасков. Преди това и тримата напуснаха партията на Бойко Борисов.

За председател на групата е избран Огнян Ценков. Името и е „Бонония”. Новият групов шеф зададе и първия си въпрос от новия си пост към сегашния кмет д-р Цветан Ценков. А той е защо са уволнени служители от общината. На 9 март са били освобоедни 10 души.

Общо от администрацията са си тръгнали 43 служители. Половината са били пенсионери, а 23 – не. Те са съкратени поради промени в структурата на администрацията или заради допуснати нарушения в работата, беше отговорът на действащия кмет д-р Цветан Ценков.

На заседанието общинският съвет прие решение, с което група може да се създава от 5-ма съветници, а не от трима, каквато е досегашната практика според правилника на съвета. Според него, новата група може да продължи съществуването си до следващото заседание на местния парламент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук