Сподели новината.

“Организацията за закрила на българските граждани” обяви официално подкрепата си към Константин Бачийски като личност, която е участвала в десетки каузи в защита на интересите на страната и обществото.

Той е достоен българин, който поставя обществените интереси над личните и през годините е помогнал на стотици хора в кампании и инициативи с /ОЗБГ/. Сред тях е доброволната кампания през 2017 година, когато Константин Бачийски заедно с членове на /ОЗБГ/, е успял да гарантира законността на изборния процес в българските избирателни секции в Турция. Кауза, в която 88 души поставиха на риск собствената си сигурност, за да осигурят честността на изборите в секционните избирателни комисии в Турция.

Като съмишленик в защитаването на обществените интереси в листата на Константин Бачийски от гражданската квота влиза Бисер Русимов от „Организацията за закрила на българските граждани“.

Неговата основна мисия ще бъде подкрепата на проекти в интерес на бургазлии. Приоритет на Русимов ще е сигурността и спокойствието на бургазлии и защитата на традиционното семейство и ценности. Двамата заедно с Бачийски вече успешно са участвали в кампании за създаване на условия за сигурност на живеещитe в района на „Старата поща“ в Бургас. Там с тяхна помощ бяха поставени камери за видео наблюдение.

Бисер Русимов е сред най-активните членове на организацията, участвал в близо 200 събития – национални каузи и казуси в защита на обществените интереси. Той е отличен с почетна значка за героизъм и себеотрицание от Община Бургас за спасяване на човешки живот, с почетен плакет от Гранична полиция за дейността на /ОЗБГ/, избран е за „Личност на годината“ в класацията на „24 часа“.

Русимов е готов да влезе в Общинския съвет на Бургас, за да бъде гласът на обществото сред местната власт.

„Константин Бачийски се е показал във времето с делата си, а не с думи. В негово лице намираме съмишленик. Той прави всичко безкористно, в името на род и родина. Той е човек с главно „Ч“. Излизам в листата с гражданска квота, единствено заради него“, заяви Русимов.

„Щастлив съм, че в листата ни ще има такива достойни хора, които не правят компромис със своите ценности и морал и са готови отдадено да се посвещават на обществените, а не на личните си интереси“, каза от своя страна Константин Бачийски.