Сподели новината.

Билетите за мача между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед за Суперкупата на UEFA ще струват тройно по-малко, отколкото при миналогодишния финал. Причината е, че тази година срещата ще се играе на стадион „Филип II Арена“ в Скопие, докато през 2016 г. мачът се игра в Норвегия.

От сайта на UEFA се вижда, че най-евтиният билет ще струва 15 евро, а за по-хубавите сектори местата ще са по 30 и 50 евро. През миналата година най-евтините пропуски можеха да се купят за 50 евро, а по-скъпите достигаха 90 и 150 евро.

Феновете обаче имат по-малко от един ден, за да кандидатстват за билети. Пропуските за мача могат да се купуват само през сайта UEFA.com, като за целта е създадена специална апликация за кандидатстване. Крайният срок за това е вторник, 4 юли, в 14:00 ч. Кандидатите могат да купят до четири билета на човек.

Продажбите не се правят на принципа „първи дошъл, първи обслужен“, така че заявленията могат да се правят по всяко време, докато порталът е отворен. Всеки кандидат има равни възможности с останалите, а ако желаещите са повече от свободните места, тогава ще се разпределят с томбола.

Реклама

Кандидатите ще бъдат уведомени по имейл до 14 юли дали получават билети. Също така ще може да се следи състоянието на кандидатурата от портала, като се използва потребителско име и парола. Билетите ще бъдат изпратени с куриер не по-късно от края на юли, съобщават от UEFA. Плащането може да се извърши само с кредитна карта, а билетите ще бъдат непрехвърляеми.

И тази година UEFA е запазила по-голямата част от билетите за фенклубовете и обикновените фенове. Те ще получат 75% от пропуските за стадиона, който е с капацитет от 30 500 места. Останалите 25% се дават на местния организационен комитет, на UEFA и на националните асоциации, търговски партньори и медии.

Финалът на Суперкупата на UEFA между победителя в Шампионската лига „Реал Мадрид“ и Лига Европа „Манчестър Юнайтед“ ще се играе на 8 август от 20:45 ч.