Сподели новината.

Три малки деца пострадаха по време на демонстрации на полицията по залавяне на опасни бандити на стадион „Луи Айер“ (Доростол) в Силистра.

Две от децата от детска градина „Иглика-2“ са приети за наблюдение в Детското отделение на силистренската болница с леки изгаряния, а трето, което е в по-сериозно състояние с изгаряния по гърдите и краката, е закарано в Клиниката по изгаряния в Русе.

Районната прокуратура в Силистра вече започна досъдебно производство във връзка с инцидента. Служителите на МВР са ранили децата при демонстрация на взривяване на светлинно-звукова граната.

Абсурдното в случая е, че демонстрацията на полицията е била по повод Деня на детето – 1 юни. Тя е по програмата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

Реклама

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът се води, че е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната обаче ранява две момченца и едно момиченце, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.