Сподели новината.

Николай и Евгения Баневи са в ужас, че ще изкарат празниците зад решетките. Те споделили пред свои роднини, че са отчаяни, защото остават броени дни до коледните празници, а няма никакви изгледи съдът да се смили над тях и да ги пусне под домашен арест.

„Евгения е много притеснена за децата. Въпреки че бабите полагат грижи, майка ѝ Мария е неотлъчно да децата, тя иска да излезе час по-скоро. Ситуацията за нея е много тежка, тя не е свикнала не само на такива условия, но и фактът, че ще прекара празниците зад решетките, направо я смазва“, споделят близки до семейство Баневи. Николай пък поставил ултиматум на адвоката – да прави, да струва, но да ги измъкне под домашен арест.

ПИК научи, че семейството имало резервации за празниците в супер луксозен комплекс в Дубай, но сега ще ги карат върху наровете в ареста.

Нямало надежда и да се „разболеят“, за да ги пусне съдът, защото видели, че дори алкохолният император Миню Стайков, който на последното си дело отиде в инвалидна количка, пак се върна зад решетките.

Реклама

Обвиненията срещу тях не само са доста солидни, но и няма изгледи съдът да ги пусне, тъй като има голяма вероятност да се укрият. Както медията ни съобщи, зам. главният прокурор Иван Гешев разкри, че Баневи имат 1 млрд. лева в швейцарска банка. С тези пари те могат да си позволят да се укрият без никакъв проблем, по примера на семейство Арабаджиеви, които още се издирват, докато синът им Вълчо продължава да търка наровете.

Баневи все пак са решили да направят няколко опита преди празниците да измолят свободата си, което обаче е малко вероятно.

Бизнесмените с печална слава ще трябва да отговарят за 7 престъпления, сред които укриване на данъци, ръководене на организирана престъпна група и пране на пари.
Откакто Евгения и Николай Баневи бяха арестувани в Ница, а след това екстрадирани в България, огромното им имение в „Бояна“ е без надзор. Скоро ще станат два месеца, откакто олигарсите не са стъпвали в къщата си. Припомняме, че милионерите бяха задържани на 26 октомври във Франция, а местните власти ги изпратиха към родината им на 6 декември.

Корпоративната резиденция, както Евгения Банева сама определя дома си, е заобиколена от иглолистна гора, част от Витошкия резерват. Дърветата обаче изисквали постоянни грижи, тъй като най-редовно ги нападали корояди. С иглолистната гора около къщата си Николай Банев особено се гордеел и пред гостите си често се изтъквал, че лично полага грижи за дърветата. Сега олигархът се притеснявал, че в негово отсъствие периодично атакуващите корояди може да съсипят любимите му борове.