Сподели новината.

Възнагражденията на българските тираджии достигнаха много добри стандарти.
Реално заплатите им са по-високи от тези на европейските превозвачи, заяви шефът на Камарата на автомобилните превозвачи в България Петко Ангелов

2 500 евро чиста заплата взимат родните превозвачи, обяви шефът на Камарата на автомобилните превозвачи в България Петко Ангелов.

От натрупан стаж служителите взимат 1 000 лв., а ако се сметнат командировъчните 65 евро на ден (около 127 лв.), които се полагат по закон, то крайният резултат се променя драстично.

„Мненията, че българските транспортни фирми и шофьори нямат средства и не им се плаща, не са верни“, коментира Ангелов, предава Монитор.

По негови думи проблемите идват именно от такива изказвания. „Реално заплатите им са по-високи от тези на европейските превозвачи“, допълни още Ангелов.

Изказването на Ангелов идва след разгорещени дискусии относно приемането на новите правила за транспортния бранш в Европейския съюз (ЕС), по-известни като Пакет „Мобилност“. След провела се работна среща, стана ясно, че на 10 януари представители на бранша, заедно с евродепутати и служители на властта ще протестират в сърцето на Брюксел с лозунга да не се нарушава единният свободен пазар и конкуренция.