Десетки протестиращи българи зад граница се събраха пред сградата на Народното събрание, за да искат смяна на модела на управление.

Без напрежение и провокации започна протеста, придружаван с викове “Оставка” и “Мафия“, освиркване и надути вувузели. Протестиращите развяват трибагреника.

Да си върнем нацията, призова един от протестиращите. Те се обявиха срещу начина на отдаване на концесии, срещу високите цени на тока, парното и водата.

 

Те искат промяна на Конституцията и смяна на модела на управление. Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради очаквани провокации. Такива към момента няма.

Заявката на сънародниците ни е за безсрочен протест за сваляне правителството на Бойко Борисов от власт и смяна на системата на управление.

Сънародниците ни зад граница протестират и пред българските посолства по света. Протестът ще продължи три дни. Следващият ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която описват тревожното състояние, в което се намира България.

След това ще има нови протести през около месец-два. Протестът е под наслов “Оставка, съд и смяна на системата“. Организира се във “Фейсбук” и се финансира от платформа с дарения. Според организаторите на протеста на българския народ му е “обявена война от тази управляваща мафия“.

В един момент протестиращите се приближиха към сградата на законодателния орган. Йоло Денев, който подкрепя всяко гражданско недоволство, проби полицейския кордон и се просна на стълбите пред парламента. Движението по булеварда бе затворено.