Сподели новината.

Вотът в Невада се превърна в прецедент, след като заклети привърженици на Републиканската партия в САЩ предпочетоха да гласуват за мъртвец, отколкото да подкрепят демократите по време на Междинните избори в страната. Това потвърдиха и наши сънародници от административната столица на щата- Лас Вегас. Партията на Тръмп има доста последователи сред сънародниците ни заради това, че гледа с друго око на дребния и среден бизнес и чуждоземците, които са истински полезни на държавата.

За какво иде реч на изборите?

Денис Хоф /на втората снимка/ беше намерен мъртъв в своя публичен дом „Любовно ранчо“ на 16 октомври. Името му, обаче, не беше премахнато от официалната листа на кандидатите заради законови пречки.

Това отвори огромна възможност за привържениците на републиканската партия, които предпочетоха да отбележат в бюлетина името на покойника, отколкото на неговия противник, представител на партията на демократите.

Така мъртвецът събра 17 000 гласа на жителите на Невада. Сега мястото му ще бъде обявено за вакантно и отговорност за запълването му ще имат трима комисари от трите общини на района, които ще назначат негов заместник, пишат американските издания.

Кампанията на Денис Хоф се беше фокусирала върху обещания за отмяна и намаляване на данъци, касаещи носенето на огнестрелно оръжие. Републиканецът даваше обещания, че ще отмени ограниченията и ще защити правото на гражданите да притежават и носят огнестрелно оръжие.

Самата личност на Хоф предизвиква бурни реакции – собственик на бордей, обвиняван в сексуално посегателство над две жени. Републиканецът отрече подобни твърдения.

След като отпразнува 72- годишния си рожден ден тялото на републиканеца беше намерено от негов близък приятел– порнозвездата Рон Джеръми.

Uniconbg.com