Home Бургас Бачийски поведе бунт срещу беззаконието

Бачийски поведе бунт срещу беззаконието

0
154
100493257 869944200150362 9124895407489417216 n
Сподели новината.

Общинският съветник от партия СЕК Константин Бачийски обжалва решение на местния парламент пред областния управител. Това съобщи току що пред журналисти Бачийски.

Става въпрос за докладна, с която общински път в Отманли стана частен. Константин Бачийски допълни, че гласуваната докладна, според която се спира достъпа на хора до морето ще бъде обжалвана и от граждански сдружения пред съда.

„Аз съм човекът с документите“, обяви общинският съветник и разказа как спорната докладна е била приета. По думите му, докладната от 47 страници не е била разгледана предварително от повечето съветници. Някои от тях не са я чели, а други не са вникнали в детайлите, защото материята е много сложна, а предложението е внесено като извънредно в последния момент, поясни Бачийски.

Това, което той е разбрал е, че докладната трябва да се подкрепи, за да не изгуби община Бургас 5 млн. лева по ПУДОС за изграждане на пречиствателна станция на рибарското селище в Ченгене скеле. „В докладната никъде не е посочено, че става въпрос за пречиствателна станция и за какви пари“, обясни Бачийски. Той не може да си обясни и защо път, който е публична общинска собственост трябва да стане частен, след като става въпрос за замяна на терени.

„Ако продължим да си заравяме главите в пясъка и не смеем да се изправим срещу нередностите, ще се превърнем в чужденци в собствената си родина“, категоричен бе Константин Бачийски.

Спорната докладна беше прегласувана, което е незаконосъобразно, напомни общинският съветник. Той направи паралел с подобно решение от миналия мандат на Общинския съвет. Тогава съветниците четири пъти прегласуваха докладна записка, с която се продаде общински терен на частно дружество.